SKYGGEBØRN - en livline for børn og unge i sorg

SKYGGEBØRN - en livline for børn og unge i sorg

Vi har som virksomhed en stemme vi kan gøre brug af i forhold til at støtte og sætte fokus på foreninger og mennesker, der gør en vigtig forskel i verden.

Knæk Cancer ugen er for os en oplagt mulighed for at skabe meningsfuld velgørenhed ved at sætte spot på en særlig forening, der længe har rumsteret i vores baghoveder.

Foreningen, Skyggebørn skaber samtalegrupper for børn og unge i sorg, som har mistet én, der står dem nær. Ofte er det far eller mor der er død – pludseligt eller efter længere tids sygdom. Det kan også være en søster eller en bror til barnet, der er gået bort.

Vi er stødt på Foreningen Skyggebørn ved flere lejligheder og ved hvor stort og værdifuldt et arbejde de gør for børn, unge og familier, der har sorg tæt inde på livet. Vi var derfor ikke i tvivl om, hvor vi ønskede at lægge vores fokus i den kommende Knæk Cancer uge.

"For to år siden kunne jeg ikke forestille mig et liv uden mine forældre. Nu kan jeg ikke forestille mig et liv uden min far. Fordi nu har jeg prøvet at miste min mor, og det var rigtig hårdt."
Mikkel, 12 år

Skyggebørn hjælper pt. 350 danske børn og unge og størstedelen af de børn og familier, der henvender sig til foreningen skyldes kræft i familien.

Sorg som livsvilkår

Hver 4. barn eller ung oplever død eller livstruende sygdom helt tæt på, inden de fylder 25 år. Konsekvenserne af den sorg der naturligt følger med, rækker langt ind i deres fremtid, og påvirker ofte alle aspekter af barnet eller den unges liv. 

Børnene udviser ofte en alt for tidlig modenhed og påtager sig et stort ansvar, som ikke er alderssvarende. Det skyldes, at børnene ofte gerne vil hjælpe og aflaste sin mor eller far og kan derved komme til at bære en alt for stor byrde – både mentalt og praktisk.

"En gang imellem kan jeg finde på at græde lige pludselig – uden grund. Så lægger jeg mig ude på stenene og leder efter den smukkeste stjerne. Det er min mor, der lyser ned på mig”.
Jonathan

Børnene skaber ofte en identitet omkring den ansvarsfulde rolle og det udvikler sig typisk til en overlevelsesstrategi, som børnene også bruger i skole, fritidstilbud, i relationer m.m.

Ingen forening uden frivillige

Skyggebørn består af mere end 70 frivillige, som gør det muligt at tilbyde sorggrupper til børn og unge i hele landet. Tv2Østjylland har lavet et indslag med en af dem, Jens Eschen, som her fortæller om sit arbejde i foreningen:

https://www.tv2ostjylland.dk/video/klip/webvideo-skyggeboern

Hvad går din donation til…

Når du støtter Skyggebørn giver du sorgramte børn mulighed for at blive del af et værdifuldt fællesskab, hvor de:

  • Møder jævnaldrende i forskellige sorgsituationer
  • Lærer at sætte ord på sorgen
  • Bygger stærke relationer med ligestillede
  • Får et frirum
  • Kan komme gratis og tidsubegrænset

Derudover er du samtidigt med til at bane vejen for, at tabuet omkring død og sorg nedbrydes. 

Vores mission er at indsamle minimum 10.000 kr. til foreningen i løbet af Knæk Cancer ugen og vi håber sådan, at du har lyst til at hjælpe os i mål.

"Hvis der nu er en ting, som jeg er meget ked af,
eller en ting jeg ikke har lyst til at sige til andre,
så kan jeg sige det her"
Malou

Hvert eneste bidrag tæller, stort som småt og kan gøre en stor forskel for det enkelte barn.

Skyggebørn MobilePay: 30523

Husk at anføre 'Kodanska' ved din MobilePay-overførsel, så lover vi at opdatere løbende, hvor meget vi får samlet ind.

Kærlig hilsen

Team Kodanska ♥️