Håndværket bag

Vi har meget på hjerte, når det kommer til håndværk og det håndlavede produkt. Selvfølgelig har vi det. Alle vores produkter er nemlig håndlavede og mundblæste unika produkter – eller rettere individuelle kunstværker med små variationer i udtryk, mønster og farve.

Det er for os hele essensen og charmen ved det håndlavede produkt, at hvert eneste produkt indeholder en flig af personlighed fra den glaspuster, der har skabt produktet. Det betyder, at der aldrig vil være en identisk udgave at det Kodanska produkt du har stående i hjemmet. 

Produceret med omtanke og respekt

I Kodanska stræber vi efter at skabe en positiv forskel i verden, både med vores produkter, vores produktionsmetoder og måden vi samarbejder med vores omverden på.

Vi er derfor drevet af en naturlig og insisterende drivkraft om at skubbe til konventionerne indenfor bl.a. klassiske produktionsmetoder for at kunne sætte et positivt aftryk med vores virksomhed.

Det betyder, at hvert eneste Kodanska produkt er udviklet med et særligt fokus på kvalitet og ansvarlighed som bærende elementer.

 

Alle vores produkter er:

  • Dansk design.
  • Fødevaregodkendt.
  • Designbeskyttet.
  • Produceret inden for EU.

Vores glaspustere

I 2017 flyttede Marie og familien tilbage til Danmark, men tilhørsforholdet til Tjekkiet og særligt glaspusterne er stadig stort, derfor besøger Marie sine tjekkiske glaspustere ca. en gang om måneden. Her værner hun om de tjekkiske relationer og udvikler ideer og designs i tæt samarbejde med glaspusterne.  

Forholdet til glaspusterne er altafgørende, uden dem er der ingen Kodanska, derfor tilrettelægger Marie sit samarbejde, så det tilgodeser glaspusterne bedst muligt. Hun tilpasser bl.a. produktionen af kollektionerne, så de skaber kontinuerligt arbejde for glaspusterne hele året og ikke blot giver sæsonarbejde.  

Herudover værner hun om den personlige relation til den enkelte glaspuster og er altid i løbende dialog omkring produktionen for at være i øjenhøjde med glaspusternes behov, udfordringer og ønsker. 

 

Følg med på @Kodanska.dk, hvor Marie løbende deler indhold fra produktion og tager dig med bag om designprocessen.

”I Kodanska arbejder vi for at skabe innovative livstidsprodukter gennem en ansvarlig forretningsføring. Sådan har det altid været. Vi har et stort ansvar som produktionsvirksomhed for at udnytte vores ressourcer bedst muligt og det er en opgave vi tager alvorligt.”

Marie Graff, CEO & Founder af Kodanska